Att välja hantverkare

Du har beslutat Dig för att renovera Ditt badrum och står nu i begrepp att välja mellan de offerter Du har fått in från olika entreprenörer. Vilken hantverkare skall Du då välja?


Genom att begära in offerter från olika entreprenörer kan Du jämföra hur lång tid arbetet uppskattas att ta, vad slutpriset blir samt hur arbetet kommer att utföras.


Det är viktigt att ta in offerter från flera olika entreprenörer och göra jämförelser innan Du bestämmer Dig. Vi hjälper Dig gärna att jämföra offerten, det gör vi ofta åt våra kunder.


Offertens innehåll

Det är också viktigt att Du är tydlig när Du gör en offertförfrågan. Vi brukar rekommendera att använda våran offert som ett underlag, den är specificerad och har med alla detaljer som måste ingå i en badrumsrenovering.  

Det är svårt för en entreprenör att uppskatta ett pris när specifikationen inte är fullständig. Alla hantverkare ser renoveringen från sin synvinkel. 


Du  skall vara mycket noggrann med att kontrollera vad som ingår i offerterna. En hantverkare som lämnar ett högre pris kanske har inkluderat allt arbete medans den andra entreprenören som är billigare inte har räknat in allt arbete eller material i priset.  Ingår rivning, tätskikt, flytspackel? Är elektriker och rörmokare med i priset eller tillkommer det? 

Hur arbetar entreprenören om det tillkommer ändringar under arbetets gång? Kostnader för detta? 

Viktigast av allt är att se efter om entreprenören gör någon badrumsbesiktning! 

En badrumsbesiktning är en självklarhet och det skall du som kund kräva att få. 


De flesta offerter vi jämför med utelämnar många detaljer som inte är lätt för en lekman att se eller förstå. Det skrämmande är att många hantverkare inte vet hur en badrumsrenovering ska gå till men ändå utger sig att vara en expert. Se besiktningsmannens väl vald ord när vi frågar honom om hans besiktningar.

Det är viktigt att offerterna är jämförbara. Det vill säga att entreprenörerna har med alla moment Du önskar i renoveringen. 


Är priset innan eller efter moms? 

Priser som lämnas till  Dig som konsument skall alltid vara inklusive moms. Det är också viktigt att kontrollera företaget noggrant, be om referenser.


När Du väl har bestämt Dig - se till att Ni har utförliga skriftliga avtal.

Och Du - Förskottsbetala aldrig!


Lycka till med Ditt val. Vill Du att vi hjälper Dig att räkna på en offert? Klicka här! 

Eller ring till oss 08-551 545 8 - vi ser fram emot att höra ifrån Dig! 
Det låter bra, men vad kommer det kosta?

Fyll i vårt formulär för offertförfrågan. Vi kommer till Dig, givetvis är det ett kostnadsfritt besök.

Till vår offertförfrågan

För en trygg Badrumsrenovering

Kontakta oss för Ditt badrum
på telefon 08-551 545 85
 

Kontakta oss

Trygghet för Dig är bra affärer för oss!

Vi är övertygade om att våra kunder uppskattar en seriös och pålitlig  hantverkare som håller tiden.

Trygghetsgaranti