Reportage från en badrumsrenovering i Skärholmen

Det har gått ett par månader sedan vi gjorde färdigt Micaelas badrum. Micaela bor i ett trevligt radhusområde i Skärholmen. Nu är det dags för nästa badrumsrenovering i en intilliggande uthyrningsdel och jag följer med min kollega som skall titta på och måtta det badrum som skall renoveras.

micaelabadrumsrenoveringmicaelasbadrum2l


Vi välkomnas varmt av Micaela och hennes franska bulldogg Lotta som är så glad så att hon knappt vet vad hon skall ta sig till. Hon studsar upp och ner och grymtar på ett sådant sätt som bara ”frallor” gör.
Micaela bjuder oss på gott kaffe och vi slår oss ner vid köksbordet.

Micaela börjar berätta om sin badrumsrenovering. Hennes badrum hade ett par år på nacken och byggdes i början av 90-talet. Då med plastmatta på golvet, helkaklade väggar med en tidstypisk bård i avvikande kulör, badkar, toalett, handfat och en tvättpelare. När Micaela bestämde sig för att renovera så googlade hon kort och gott badrumsrenovering och hittade då Badrumsrenoverarna. Hon hade dessutom sett vår bil i området och tog reda på vem som hade renoverat med Badrumsrenoverarna. Av sin granne fick hon bara höra superlativ och tog då kontakt.

Redan vid första mötet då Jerry kom besök kände sig Micaela trygg och hade väl i princip redan bestämt sig för att anlita Badrumsrenoverarna.

” - Allt var så enkelt. Snabb initial kontakt, trevligt hembesök och sedan en ordentlig och tydlig genomgång av offerten. Det kändes vederhäftigt och bra.” berättar Micaela. 

Renoveringen påbörjades och det gamla badrummet var ett minne blott. Micaela hade klart för sig från början om hur hon ville att badrummet skulle se ut färgmässigt. Av Badrumsrenoverarna fick Micaela hjälp med val av klinkers och kakel. Det gamla badkaret åkte ut och ersattes med en duschhörna med duschdörrar i glas. Den gamla tvättpelaren gjordes om och tvättmaskin och torktumlare ställde jämsides och fick ett snyggt tak av granit som blir en fin avlastningsyta för tvätten.

”- Visst är det finare såhär?” säger Micaela och pekar på den nya tvättstugedelen där 2 vackra orkidéer pryder bänken. Och jag håller med. Det är väldigt fint med tvättbänken. Stilrent. 


Micaela installerade golvvärme i sitt badrum också och hon njuter av att tassa in i badrummet barfota.

”-Det är så skönt med golvvärmen, ren och skär njutning”. Dessutom är det nya badrummet så mycket lättare att hålla rent i nu. Jag hade ganska många pryttlar i mitt gamla badrum.” berättar Micaela.

I och med badrumsrenoveringen blev Micaela tvingad att göra en rensning och det blev som en nystart i badrummet.

”-Det blev en kick för mig! Jag rensade och slängde bort så många onödiga saker. Nu är det stilrent och härligt i badrummet. Lätt att göra rent och torka av.  Vet du förresten vad mitt bästa tips för att göra rent en toalett är?” frågar Micaela.
Det finns ju inget bättre än beprövade husmorstips, tänker jag och skakar på huvudet och ber Micaela att dela med sig.

”-Treo!” utbrister hon skrattande.  
”-Man tar helt enkelt 2 brustabletter och stoppar i toaletten och låter dra över natten. På morgonen ligger alla avlagringarna som en sörja överst och kan lätt spolas bort."

Micaela berättar att hon tycker att hela badrumsrenoveringen gick som en dans. Enkelt. Smidigt. Snyggt.

”-Alla hantverkare var så himla trevliga. De kom när de skulle, var aktsamma, visade respekt och jobbade på hårt. Snickaren Per och jag hade så trevligt, han hade med sig matlåda och vi satt här i uterummet och åt lunch tillsammans. Och Er arbetsledare Janne är helt fantastisk. Han är genuin och har viljan och känslan för att göra kunden nöjd. Han var så noggrann och tog sig tid. Vi gick igenom varenda moment i badrumsrenoveringen. Man vet ju inte vad som skall hända under en renovering så det kändes väldigt tryggt. Det är så bra med arbetsplatspärmen som ni lämnar på plats där respektive hantverkare bockar av alla moment och även signerar – det är så proffsigt. Vi fyllde också i en enkät efteråt där vi gick igenom varje delmoment och jag fick betygsätta er.

Micaela drar en parallell med en stor erkänd byggfirma som "det stora möbelvaruhuset" hade kontrakterat vid hennes köksbygge som också gjordes under hösten.

”Man förlitar sig på de här stora bolagen har kompetent folk. Men tyvärr är det inte alltid så.säger Micaela och berättar om en synnerligt långdragen renovering där hantverkarna inte höll tider och var respektlösa och slarviga. Sådana renoveringar tär.

”Badrumsrenoverarna var diametralt motsatt. Det gick så bra från dag ett till avslut. Det är också därför Ni är här igen. Ni har mitt fulla förtroende och jag ser fram emot att göra ytterligare en badrumsrenovering med er.”

micaelasbadrum7l

Det är så ömsesidigt! Tack Micaela. Vi avslutar med att ta en titt på badrummet som skall renoveras. Jerry tar mått med laser, känner på väggarna och ställer några frågor till Micaela som vet precis hur hon vill ha det.

"Det här kommer bli så bra, jag vet precis vilka jag har att göra med. Man får det man betalar för. Här finns gedigen kunskap och en yrkesstolthet dessutom. Det känns tryggt", avslutar Micaela med att säga.Av: Catharina Sandberg

Det låter bra, men vad kommer det kosta?

Fyll i vårt formulär för offertförfrågan. Vi kommer till Dig, givetvis är det ett kostnadsfritt besök.

Till vår offertförfrågan

För en trygg Badrumsrenovering

Kontakta oss för Ditt badrum
på telefon 08-551 545 85
 

Kontakta oss

Trygghet för Dig är bra affärer för oss!

Vi är övertygade om att våra kunder uppskattar en seriös och pålitlig  hantverkare som håller tiden.

Trygghetsgaranti