Badrumsrenovering och ny gästtoalett

Läs om den planerade badrumsrenoveringen som blev lite större än vad paret Ulla Göransson och Kjell Gustafsson i Södertälje tänkt sig initialt.


203

Badrumsrenoverarna hälsar på hemma hos Ulla och Kjell på Lindsborgsvägen i Södertälje där vi har renoverat ett badrum samt utnyttjat ett utrymme under trappen i hallen där en ny gästtoalett har byggts.

”Vi hade bestämt oss för att äntligen renovera vårt enda badrum på övervåningen och tog in 4 olika offerter från olika badrumsrenoverare”, berättar Kjell när vi slår oss ner vid fikabordet i deras nyrenoverade kök.

”Avgörande för oss var själva konceptet ni har och att det var ett vettigt och rimligt pris.” fortsätter Kjell.
”Haha, inflikar Ulla snabbt, det var inte bara därför  – han där var snyggast!”, säger hon med glimten i ögat och pekar på Ken.

”Vi insåg ju att vi skulle få lov att vara utan toalett ett par veckor och då föreslog Ken att vi kunde göra en gästtoalett i utrymmet under trappen innan vi började med renoveringen på övervåningen”, berättar Ulla.
”Jag bara älskar den här toaletten. Ta en bild på mig nu när jag sitter här så att alla som läser det här verkligen ser att jag älskar min lilla gästtoalett.” Självklart gör vi det.

13
Som ni ser är utrymmet minimalt men genom att ställa toaletten på sniskan utnyttjas golvytan på ett smart sätt. Ulla demonstrerar glatt och är så nöjd med sin nya gästtoalett.

Stolt visar Ulla upp den lilla gästtoaletten där utrymmet onekligen har utnyttjats maximalt. Toaletten är placerad snett i ena hörnan och på så vis får ett mindre handfat och en spegel plats där det är full ståhöjd. Ulla har dekorerat toaletten med ett par tuppar på en liten hylla ovan toaletten. De nedre trappstegen har hon dolt med ett litet draperi.

24

Vi på Badrumsrenoverarna lade in en våtrumsmatta på golvet och Kjell målade väggarna själv. 
För att kunna göra en toalett i trapputrymmet behövde vi dra nya rör och el. Vi bröt upp golvet där vi visste att rören gick upp till övervåningen och såg då att ett rör var dåligt. Beslut om att göra ett stambyte gjordes och således blev renoveringen mer omfattande än vad Ulla och Kjell tänkt sig från början. Rören låg under vardagsrumsgolvet och vi fick bryta hela golvet samt öppna upp vägg mellan vardagsrum och väggen mot det som skulle bli den nya gästtoaletten.

”Börjar man med ett jobb är det ingen som vet hur det slutar. Vad som helst kan hända – man måste vara ödmjuk och flexibel”, säger Ulla.
”Det fina med Badrumsrenoverarna är att det har varit så klara och tydliga direktiv hela tiden. Vi har bott här hemma under hela renoveringen och killarna har varit så noggranna och verkligen tagit hänsyn. De har jobbat snabbt och kommit med bra förslag på lösningar. Samarbetet har varit helt fantastiskt. ” fyller Kjell i.

6a

När gästtoaletten var färdig började arbetet med badrummet på övervåningen. Badrummet som ursprungligen hade matta på såväl vägg som golv fick kakel och klinkers i 10*15. Paret valde själva kakel och klinker från Norfloor och köpte även badrumsinredning själva. Badrummet som inte är större än 3m2 är ljust och fräscht med helkaklade vita väggar och en varm ljus terracotta på golvet.  

1a3a

”Det gick så smidigt med renoveringen. Glada över att vi hade ytterligare en toalett i huset, men vi åkte hem till goda vänner och duschade.” berättar Ulla.

2a

Avslutningsvis tackar vi för att vi har fått förtroendet att renovera badrum, installera en ny toalett och renovera köket. Det blir kramkalas och Ken flörtar in sig på middag – för godare pannacotta än Ullas har han aldrig smakat!

Text och bild: Catharina Sandberg

Det låter bra, men vad kommer det kosta?

Fyll i vårt formulär för offertförfrågan. Vi kommer till Dig, givetvis är det ett kostnadsfritt besök.

Till vår offertförfrågan

För en trygg Badrumsrenovering

Kontakta oss för Ditt badrum
på telefon 08-551 545 85
 

Kontakta oss

Trygghet för Dig är bra affärer för oss!

Vi är övertygade om att våra kunder uppskattar en seriös och pålitlig  hantverkare som håller tiden.

Trygghetsgaranti