40- & 50-tal

Badrum med inspiration från 40- och 50-tal

40- och 50-tal brukar vi ofta förknippa med begynnelsen av ”retro”. Hemmen dekoreras med stringhyllor och stavparkett. Funktionella lösningar utan krusiduller står i centrum.


Inredningen går genom varje rum och även badrummen under den här tiden är stilrena. Pastellfärger och schackrutigt golv är fortfarande populärt sedan det fick sitt uppsving under 30-talet men nu syns även rakare former och mörkare träslag. Underskåp till handfat är ofta raka i formen med lutande ben och det schackrutiga golvet kommer numera med 3D-effekt.


40-talet då? I likhet med 30-talet hänger de mörkare kaklen kvar i sina gröna och röda nyanser. Det svartvit-rutiga golvet är fortfarande populärt under denna tidseran. Detaljer som verkligen ger en mer autentisk känsla från 40-talet är högspolande toaletter samt höga blandare till badkaret.


För dig som värdesätter funktion är 40-talsbadrum en god inspirationskälla. Under den här tiden har man skalat bort allt överflödigt från 20- och 30-talet, istället satsar man på smart förvaring. Men det är långt ifrån stramt. Under 50-talet mjukas formerna upp och varmare färger letar sig in i hemmen. Återigen vill man ha ett folkligare hem med mer naturmaterial som trä och organiska former. Vanliga färger under 50-talet var grönt, rött och beige samt många plastdetaljer.


Vill du ha hjälp att skapa dina drömmars retrobadrum? Då har du kommit helt rätt. Vi på Badrumsrenoverarna erbjuder dig som kund en helhetslösning. Vi är med från början till slut, från dröm till verklighet, och ansvarar för allt. Du kan känna dig helt trygg med att överlämna uppdraget till oss. Vi utför kontinuerliga egenkontroller för att säkerställa kvalitet. Boka gärna in ett kravlöst möte så kan vi tillsammans komma fram till en lösning som passar dig.

Det låter bra, men vad kommer det kosta?

Fyll i vårt formulär för offertförfrågan. Vi kommer till Dig, givetvis är det ett kostnadsfritt besök.

Till vår offertförfrågan

För en trygg Badrumsrenovering

Kontakta oss för Ditt badrum
på telefon 08-551 545 85
 

Kontakta oss

Trygghet för Dig är bra affärer för oss!

Vi är övertygade om att våra kunder uppskattar en seriös och pålitlig  hantverkare som håller tiden.

Trygghetsgaranti