Toaletter

Inspiration av toaletter


Många använder benämningen toalett för själva toalettstolen. Toalett syftar egentligen till själva rummet. En toalett har inga badmöjligheter, varken dusch eller badkar, medan ett badrum både har badmöjligheter och en toalettstol. Toaletter finns i många varianter. Vattenklosetten kan vara inbyggd och vägghängd, vilket ger ett minimalistiskt uttryck. Den kan även vara fristående, vilket är den allra vanligaste typen.


Fristående toalettstolar


En fristående vattenklosett kan i princip installeras vart som helst i toaletten. Oftast placeras den så långt in som möjligt.


1930.wc_2155090000K


Vägghängda toaletter


En vägghängd toalett är lite mer komplicerad jämfört med en fristående toalett. Det beror på att sitsen behöver byggas in i väggen, samt att spolningsknappar måste installeras på rätt sätt. Vägghängda toalettstolar är oftast precis lika stora som de fristående modellerna men eftersom bara vissa delar av toalettstolen syns kan de upplevas som mindre.


2529090000Kemporiowc


Japansk toalett


Under 1980-talet lanserades Super Toilet i Japan, en kombination av bidé och vanlig toalettstol. Japanerna tog det dock steget längre och introducerade även flera andra funktioner, vilket gjorde den japanska toaletten till ett teknologiskt under. Sedan dess har de japanska toaletterna utvecklats ännu mer. En uppskattad funktion som många japanska toaletter har är uppvärmd toalettsits. Det är fullt möjligt att få tag på japanska toaletter även i Sverige.


Vi hjälper dig renovera toaletten


Det kan kännas svårt att välja toalettstol, speciellt eftersom det finns många företag som tillverkar toalettstolar, både internationella och även svenska företag. Om du behöver hjälp med att renovera toaletten och välja ut olika produkter står vi gärna till din tjänst. Generellt är det bättre att satsa på hög kvalitet när det kommer till just toalettstolen, på så sätt kan du säkerställa att det inte slarvats med material eller produktion.1930.wc_2116090000Kbild0121180900002k


Vägghängda toaletter


emporiowc39113-32529090000K

Det låter bra, men vad kommer det kosta?

Fyll i vårt formulär för offertförfrågan. Vi kommer till Dig, givetvis är det ett kostnadsfritt besök.

Till vår offertförfrågan

För en trygg Badrumsrenovering

Kontakta oss för Ditt badrum
på telefon 08-551 545 85
 

Kontakta oss

Trygghet för Dig är bra affärer för oss!

Vi är övertygade om att våra kunder uppskattar en seriös och pålitlig  hantverkare som håller tiden.

Trygghetsgaranti