Badrumsbloggen

Går ni i renoveringstankar?

2016-08-15 | InspirationHar Ni precis som vi legat på en en härlig badstrand eller i en skön solsäng i sommar och gjort upp höstens alla måsten i huvudet? Då är det dags nu när hösten snart är här att skrida till verket och starta badrumsrenoveringen.

Vi på Badrumsrenoverarna hjälper Dig med en initial prisindikation så att Du vet ungefär vad det kostar att renovera Ditt badrum. För att kunna ge Dig en prisindikation är det toppen om Du innan har måttat badrummet och till och med fotat så att vi ser hur det ser ut. Detta kan Du ringa och meddela oss om eller så skickar Du ett mail.
Känns prisindikationen som Du får av oss rimlig så kommer vi ut till Dig och går igenom exakt vad Du vill ha gjort, mäter, går igenom material och övriga tillval och därefter får Du en skarp offert.

Självklart är detta kostnadsfritt. Vi är här för att hjälpa Dig!

Vi ser fram emot att höra ifrån Dig.


Badrumstrender 2015

2014-11-11 | Inspiration

finabadkar

Badrumsrenoverarna var på spaning på Hem och Villa mässan i Älvsjö för ett par helger sedan för att inspireras.

Vi kan väl sammanfatta intrycket såhär. Effektfulla kontraster!!
I princip handlar det om att mixa flera olika stilar. Liggande vitt kakel på väggarna skapar en gammaldags industriell känsla, mjuka färger som kontrast och udda accenter så har du ett badrum som är tidlöst men ändå modernt.

Givetvis är fokus på klimatsmarta val i badrummet. Energisparande, vattensparande och Ecosmarta lösningar. Satsa på tvättställsblandare med automatisk spar- och energifunktion som hjälper till att hushålla med såväl vatten som energi och i slutändan sparar pengar. Det finns många fina produkter som kan hjälpa dig att minska energiförbrukningen med 50% .

svartbadrumgustafsberg

Gällande möbler i badrummet ser vi att funktion och smart förvaring går hand i hand.  Funktionella lådor där ordning och reda är det primära. Det skall vara lättskött och genomtänkt.   Enkla lösningar är ofta de bästa.


collage
Så vad skall man då ha för stil i sitt badrum? Skandinaviskt minimalistiskt, Mönsterrikt marockanskt, färgstarkt funkisinspirerat badrum, klatchig kitch, eller ett romantiskt lantligt badrum? Smaken är bekant som baken - delad. Själv är jag väldigt förtjust i  de heta mönstrade handfaten. Nu kan du få ett handfat som speglar din personlighet. Till exempel ett blommigt handfat, toilemönstrat, eller med skira rankor längst handfatets kanter?  Badar gör vi i vackra färgstarka badkar med lejontassar!  En annan trend vi ser är de svarta badrummen! Här möter svart kakel svarta möbler.  Svart är lika stilrent som vitt men betydligt mer dramatiskt. Vågar du?

 
Den gemensamma nämnaren som jag nämnde initialt för alla dessa stilar är den effektfulla kontrasten. Det är alltså bara att börja mixa – men tänk efter innan – ett badrum har en lång livstid och du skall trivas.

Av Catharina Sandberg


Marockanskt kakel

2013-10-22 | Inspiration
marockanskt kakel marrakesh

Har ni precis som jag fallit för dessa fantastiska plattor?
Jag tänker mig ett färgglatt golv på en toalett där ytan inte är så stor ackompanjerat av vita väggar och enkelt vitt porslin. Golvet får liksom tala för sig själv.
Vill Du ha hjälp med kakelsättning i ditt badrum? Ring oss så kommer vi hem till Er och gör en kostnadsfri kalkylering utifrån Era önskemål och förutsättningar.

Slå en signal redan idag! 08-551 545 85

Badrumsinredning

2013-06-25 | Inspiration

sommarfint
Det finns så mycket snyggt man kan dekorera och inreda sitt badrum med. Jag surfade runt och blev inspirerad av den snygga tvättkorgen från Ellos Home. En hylla med utfällbar lucka med stopp för att kasta in tvätten. Snyggt i ett badrum med kombinerad tvättstuga! Bra pris också, 1399:-. Hittade även fina badrumsmattor från 99:- som man kan piffa upp badrummet med. Lite Newport känsla, passar bra såväl hemma som på landet. Med små förändringar kommer man långt!

 

Önskar Er alla en lång, solig och härlig sommar!

 

Catharina


Badrumstrender 2013

2013-01-08 | Inspiration
Gott nytt år!

Nytt år - nya möjligheter! För mig blir 2013 ett år fyllt av renovering! Går Du också i renoveringstankar? Jag har precis börjat att skissa upp mitt nya badrum i huvudet. För nu är det på riktigt. Badrummet från 1960 i det nyköpta huset skall renoveras.

Naturligt då blir att titta på badrumstrenderna för 2013. Även om jag är på det klara i huvudet med hur jag vill att det skall se ut så är det ändå viktigt att ta en titt på trenderna. Badrumstrenderna för 2013 viskar om hotellkänsla! Vitt, svart, elegant mixat med vintage. Personligen gillar jag det – det blir en skön mix av det feminint mjuka med det maskulina.

lantligtbadrum3

Det ryktas även om att det färgade porslinet är på väg tillbaka. Det var hett på 60-70 tal för att senare helt försvinna. Men nu har en del leverantörer börjat tillverka porslin i färg igen. Man kan till och med få en blommig toalettstol om man vill det. Annars kan man lätt färgsätta toalettstolen genom att byta ut själva toalettsitsen.

toastol

Men - som jag har skrivit så många gånger tidigare - badrummet skall leva under många år. Därför måste jag tänka långsiktigt och neutralt. Inredningsarktitekter tipsar om att välja neutrala färger och att istället kombinera med lösa detaljer som handdukar och liknande inredningselement. Oftast är det accessoarerna som får sätta färg på badrummet. Men det finns som sagt även badkar, tvättställ och wc med snygga och fräcka färger.
BTH_ONOVOSTYLE_1FRN_ONOVOSTYLE_1

Färger i all ära - men jag håller fast vid min tanke - långsiktig och neutralt - följ med mig på min badrumsresa 2013! To be continued som det heter....

CatharinaGOD JUL

2012-12-19 | Inspiration
godjul

Vi på Badrumsrenoverarna önskar Er alla en riktigt God Jul och ett fantastiskt 2013!


Ett vintagebadrum!

2012-11-28 | Inspiration
vintage3

Jag kan inte stå emot längre. Jag har bestämt mig. Jag vill ha ett Vintageinspirerat badrum där väggarna halvt kläs med pärl- eller vackert bred råspont för att möta upp med en tapet från svunna tider. Golvet skall klinkras med antingen knöglig sjösten eller klassiskt schackrutiga plattor.

Tonerna går givetvis i vitt och blekt varma pasteller. För det här är en plats för avkoppling och ro. Jag kommer att hänga upp en snirklig ljuskrona över det djupa badkaret med tassar som kommer att placeras centralt i badrummet.

Gamla vackra detaljer kommer att kombineras med tidtypisk inredning och ger mig således ett vackert badrum med en helt egen stil.

Handfatet kommer att sänkas ner i en gammal skänk och en pampig spegel med snirklig guldram kommer att smycka väggen ovanför handfatet.

Jag blev så inspirerad av en artikel i en inredningstidning jag läste och beslutade mig för att dela av badrummet som är ganska stort och bygger in toaletten så att det blir ombonat och privat. Ett hemligrum i rummet. Ett gammalt spröjsat fönster får tjäna som dekoration. På andra sidan kommer duschen att placeras. Den kommer att helkaklas för att eliminera fukt men jag vill ändå ha den där gamla känslan. Tänk hotelldusch med tröskel. Kaklet kommer alltså att fortsätta upp som en liten tröskel.

Ljuset är viktigt. Ett badrum får inte vara mörkt. Det små fönster som finns idag kommer att bytas ut mot större och göras ordentligt djupa för att rymma kandelabrar och slitna terracottakrukor med olivträd.

Färdigdrömt för idag! Nu har jag min bild klar för mig och jag ser med glädje fram emot att få börja renovera detta badrum.

Något att tänka på när man planerar sitt badrum som min dröm ovan är att tätskiktet är korrekt utfört och att man använder sig av hantverkare som kan planera för ett badrum där materialen är mixade. För mycket av det vi ser på bild i olika slags inredningsmagasin kan vara helt omöjligt att verklighetsanpassa.

Av Catharina Sandberg

Låt er inspireras! Bilder från Sköna hem, Elle Interiör och Ballingslöv.

vintage4
Trägolv i våtzon 1 är inte att rekommendera även om det är snyggt.

ballingslv_39465538
Ballingslöv gör vintagebadrum på sitt sätt.

vintage

vintage2
Hotellkänsla!

Förändringarnas tid är här!

2012-08-23 | Inspiration

Newport Lidhult

Förändringarnas tid är här. Jag är redo. Efter en härlig sommar med många soltimmar (ja faktiskt!) på en stor ö i södra delen av vårt avlånga land är jag redo för att möta hösten.

Som så många andra känner jag mig lite lätt rastlös så här på sensommaren. Jag vill strukturera, planera och göra om. Två gånger om året återkommer denna rastlöshet kraftigt. Efter sommaren och på nyåret. Jag vill göra om. Jag vill riva ut. Jag vill skapa något nytt.

När jag ger mig ut på mina sedvanliga trendspanarrundor vaknar min skaparlust till liv och jag vill genast göra om badrummet på övervåningen till en… salong. En badrumssalong! Med kristallkrona i taket!

Newport LidhultFör mig, som dessutom är ”Hemnetjunkie”, så ser jag möjligheter i varenda sunkigt badrum jag surfar in i. Det är så fantastiskt roligt att via cybern ”flytta” in i alla hus som är till salu. Här skulle jag kunna tänka mig att bo. Här finns det möjligheter. Här kan jag renovera ett badrum. Men att renovera ett badrum är ju inte riktigt samma sak som att måla om i en sängkammare. Förutom att kostnaden skiljer sig rätt dramatiskt från en färgpyttsburk, så kräver det såväl eftertanke som planering. Därför tror jag det är viktigt att man verkligen låter sig inspireras. Bläddra i kataloger, klipp ut och spara det man gillar. Jämför och bolla för och nackdelar. Jag är ju personligen själv helt på det klara med vilken stil jag har. Den stilen har vuxit fram och efter idog inspiration från såväl kataloger, tidskrifter som blogginlägg på nätet. Min inspirationspärm är tjock. Jag vill ha allt.


lidhultnewport

Vad sägs om ett Newport inspirerat badrum med det skandinaviskt vita – neutralt men samtidigt varmt och vilsamt. Gott om plats för förvaring – fiffigt dessutom med små och stora lådor. Plats för var sak. Det tidstypiska badkaret står centralt placerat i badrummet. Vilken dröm - att få bada med klass och stil! Här är ju min badrumssalong! Ofta håller vi badrummets dörr stängd. Men om jag hade ett badrum som såg ut såhär så skulle jag med glädje lägga ner mitt tjatande om att badrumsdörren skall hållas stängd. Det är dags att öppna upp dörren. Förändringarnas tid är här.

/Catharina


Newport Lidhult

Samtliga bilder kommer från Lidhults som gör fantastisk badrumsinredning!Låt medelhavet flytta in!

2012-06-14 | Inspiration

Så här i sommartid inspireras jag som många andra av det marina temat. Sol, vind och vatten. Medelhav!  

Idag gör jag ett surfbesök hos Franska kakelbutiken och mitt "ha-begär" vaknar omedelbart till liv. Himmel och pannkaka vilka vackra kakelplattor!

Jag bestämmer mig genast för att låta medelhavet flytta in till mig.

Franska kakelbutiken
Bateau bleu

Franska kakelbutiken Sjöstjärna
Étoile bleu

Franska Kakelbutiken snäcka

Couquillage Bleu

Franska kakelbutiken vit platta

 

Dessa klassika och otroligt vackra kakelplattor matchas snyggt med enfärgade vita plattor i samma färgnyans. Du kan också kakla en matta på golvet i fleur de lys.

Franska kakelbutiken golv

 Klassiskt. Snyggt. Tidlöst. Den här stilen passar lika bra hemma som på landet.

Funderar Du på kakelplattor i fransk eller engelsk stil så rekommendrar jag varmt ett besök hos Franska Kakelbutiken på Odengatan.

Catharina


Det där drömbadrummet...

2012-05-02 | Inspiration

Hafa Hampton


Att sitta och bläddra i kakelkataloger gör mig alldeles sjuk. Jag vill ha allt! Jag vill göra om våra badrum hemma genast. Fast det är inte riktigt aktuellt, för badrummen har bara ett par år på nacken och är faktiskt riktigt snygga. Men ändå. Drömbadrummet.... 

Mosaik stenJag vill ha ett badrum i sjösten!  Nej förresten! Jag vill ha små mjuka naturstenar på golvet och vackra vita plattor på väggarna i Italienskt kakel!  Jag vill ha ett gigantiskt badkar på tassar som står mitt i rummet på ett kaklat golv som ser ut som riktiga träplankor. Jag vill ha ett badrum med bra förvaring. Jag vill ha ett badrum med en glasbetongmurad dusch. Jag vill ha en

kristallkrona i mitt badrum och råspont på väggarna. Kanske en äkta matta också för den där härligt lyxiga känslan.  Kandelabrar i de djupa fönsternischerna. Och så vill jag ha en cool dusch  med regneffekt, kanske inmurad i glasbetong?

duschstrilJag inser ju mer jag bläddrar i alla kataloger att jag faktiskt vill ha rätt mycket. Givetvis i min personliga stil.  Känner Du likadant? Du vill ha mycket men vet inte riktigt hur Du skall få ihop det?

Tveka inte att höra av Dig till oss på Badrumsrenoverarna. Vi finns här för att hjälpa Dig! Ibland kan man behöva någon att bolla sina idéer med.

Vi hörs!

Catharina


Trendspaning på Norfloor

2012-05-02 | Inspiration

NorfloorDet är en solig dag när jag bestämmer mig för att åka till Norfloor i Södertälje för att trendspana. Här blir jag varmt mottagen av Micke och Linda och vi slår oss ner över en kopp kaffe för att prata om hur kakeltrenderna ser ut hos Norfloor. Det är främst Micke jag pratar med eftersom Linda tar hand om butik och kunder samtidigt.

Och hur ser då kakeltrenderna ut, har folk svårt att välja kakel idag?
- Ja och nej. En del är väldigt beslutsamma och vet precis hur de vill ha det. Generellt kan man väl säga att egentligen vet folk precis vad de vill ha, men de har svårt att komponera ihop det. Det finns ju så många vackra kakelsorter att välja emellan. De kan behöva hjälp på traven. De får de här via vår utställning och av oss som arbetar i butiken. Ofta vill de kombinera ihop flera olika sorter från olika montrar, berättar Micke.
stora väggplattor
Över lag är folk väldigt försiktiga och håller sig till det klassiska och traditionella. Det vita dominerar. Stora väggplattor är hett, kombinerat med små diskreta kontraster, en pelare tillexempel. Det kan vara en golvplatta som fortsätter upp på väggen eller en avvikande platta storleksmässigt men i samma nyans som golvplattan.

Pelare i mosaik-Det här ser man mycket nu och väljer man att köra på den lite mer klassiska och tidlösa linjen så kan en pelare vara en effektfull kontrast. Ett badrum är det dyraste rummet i hela huset, så här tänker folk långsiktigt. Det är därför många väljer att vara diskreta och tidlösa när de väljer kakel. De sticker inte ut för mycket utan man fokuserar på det som kan vara gångbart under en längre tid, säger Micke.

Kaklade pelareDet finns givetvis en hel del olika element man kan arbeta när man kaklar. Fogen är viktig. Den kan vara avgörande för hela badrummet. En platta i gråton som får en grå fog får en känsla, men om Du istället använder en vit fog får den en helt annan känsla och upplevs annorlunda. Det kan bli dramatiska förändringar bara med nyanser.
- Det som går mest är vit fog och givetvis grå i olika skalor, men det börjar även gå mot lite tonade i beigea kulörer. Sen har vi givetvis många andra olika färger att välja mellan, blått, rött, gult och grönt, men det används inte särskilt frekvent. Idag behöver man heller inte vara orolig för att fogarna skall bli smutsiga. Fogen behandlas med ett särskilt medel som gör att det är lätt att hålla rent.


HanddukshängareNorfloor säljer även inredning och vi tar oss en titt på handukshängarna som också fungerar som element.
-De här är populära berättar Linda, och visar handukshängarna som finns i en mängd olika färger. De är funktionella, vackra och utrymmesbesparande. De finns i krom, och lackade färger om man vill bryta av det vita badrummet. Handukstorkarna finns i olika formar, böjda, raka, djupa, runda. De finns så man kan montera upp dem i hörn också vilket är fiffigt om man har en mindre yta att arbeta med.
-Dessa hängare är väldigt populära. De är ju funktionella också, man väljer helt enkelt bort elementet. De här handdukshängarna kan man ansluta via el eller vatten. Smart lösning för att piffa upp badrummet helt enkelt!

För den som vill sväva ut lite kan man göra fantastisk dekor i badrummet med fotomosaik. Det här är en trend som är här för att stanna.
Fotomosaik Marilyn Monroe
Och de nya trenderna – de presenteras i september i Italien på kakelmässan. Avslutningsvis kan vi konstatera att trenderna inom kakel är långsiktiga!

Tack Micke och Linda för Ert varma mottagande och för att jag fick stjäla Er tid en liten stund.

Catharina


Låt Dig inspireras

2012-04-20 | Inspiration
Glamour
Höganäs keramik har fantastiskt fint kakel och ett stort utbud dessutom. Idag har jag gått igenom större delen av deras sortiment och vill dela med mig av några av mina favoriter.

Kanske kan det vara något som tilltalar även Dig och som Du vill ha när Du renoverar Ditt badrum?  Låt dig inspireras och ha en underbar helg!

Catharina
Glamour3
Visst är det snyggt att blanda mosaik och kakelplattor?  Elegant i Glamourserien från Höganäs.

Glasmosaik2
Det här är superfint och väldigt stilrent. Glasmosaikplattor i olika färger - läckert!

Glasplattor77
Med skimrande kristallmosaik kan man skapa sig ett väldigt personligt och unikt badrum.

Algarve2
Medelhavskänsla i kalket Algarve med högblank väggplatta kombinderad med dekorativ list. Ja, jag gillar det!

Det låter bra, men vad kommer det kosta?

Fyll i vårt formulär för offertförfrågan. Vi kommer till Dig, givetvis är det ett kostnadsfritt besök.

Till vår offertförfrågan

För en trygg Badrumsrenovering

Kontakta oss för Ditt badrum
på telefon 08-551 545 85
 

Kontakta oss

Trygghet för Dig är bra affärer för oss!

Vi är övertygade om att våra kunder uppskattar en seriös och pålitlig  hantverkare som håller tiden.

Trygghetsgaranti