Våra Referenser

Vattenskador badrum

Har ni fått en vattenskada i badrummet.

Då har ni kommit rätt - Badrumsrenoverarna utför försäkringsjobb vid vattenskador som uppkommit i badrum, tvättstugor och övriga våtrum.

Som vattenskadespecialister jobbar vi med alla försäkringsbolag och vet hur processen går till. Vi har många års erfarenhet av vattenskador i privata hem. Vi vet vikten av en trygg samarbetspartner vid er sida genom renoveringen.


Säkerställ skadan - Planering - Byggprocess - Besiktning - Överlämnande


Nytt_badrum_med_exklusiva_tillval_Stockholm

Proffs på badrumsrenoveringar

När Vattenskadan uppkommer kan påfrestningen bli tufft för både er och familjen. Den var inte planerad. Det är nu det skiljer sig mellan specialisten och övriga utförare av badrumsrenoveringar i både tidsåtgång och planering.


Vi har ett brett kunnande om problematiken runt vattenskador med uttorkning och den fuktmätning som måste utföras för att säkerställa när återuppbyggnaden kan påbörjas. Fukten får inte på några villkor byggas in i konstruktionen. Då är det bättre att vänta några veckor för att vara helt säker. Kontrollen utförs med en fuktmätare och värdena med mätpunkterna dokumenteras. Hantverkarna har ett eget kontrollsystem och fotograferar de olika momenten från rivning till färdigt badrum.


Som proffs på badrumsrenoveringar är inte steget till ett vattenskadat badrum långt, skillnaden är torktiden som oftast är ett störande momentet. Uppkommer vattenskadan i ett träbjälklag brukar torktiden vara kortare en i ett betongbjälklag som då måste ges chansen att få torka ur under en längre tid. Träbjälklagen har oftast ett spångolv som går att byta ut snabbare och torktiden blir kortare om fukten inte har trängt ner i underliggande konstruktioner. Det är i många fall där det går att byta konstruktionsdelar för att få en snabbare process, det är inget som vem som helst klarar av. Du behöver då en gedigen kunskap om konstruktioner och dess uppbyggnader. 

Fel kunskap och du förvärrar hela byggnationen. 


Hur ser situationen ut för er?  Med den långa erfarenheten och gedigna kunskapen som vi besitter på denna typ av renovering vill jag påstå att vi är vassast på marknaden och vägleder er. Vi vet att det skiljer sig mellan boendemiljöerna och tar största hänsyn till det.

bad1

Vad kan påverka att det blir en vattenskada i ett badrum?

  • En felmonterad golvbrunn med avsaknad monteringsplatta. Vattenskador runt golvbrunnar är i särklass den största felkällan. Någon har inte följt montageanvisningen. Vi har varit med och sett golvbrunnar som skummats fast, vilken rysare
  • Tätskiktet som monterats fel är också en stor faktor. Slarv och okunskap medför att manschetter inte monteras. Överlapp om 5cm följs inte. Olika fabrikat på tätskikt blandas vid montering. Kanaler och luftbubblor rättas inte till
  • Uppvik vid blindtröskeln med tätskikt utförs inte. Vattnet kapillärar till rummet utanför och skadar golvet och väggar
  • Fogar på tappvattenledningar döljs i väggar utan inspektionslucka, det medför ett läckage som inte upptäcks i tid och kan få katastrofala följder

Listan kan göras lång på alvarliga fel som uppkommer i badrummet på grund av okunskap. 

Som kund har man ett stort ansvar över badrummets renovering och att det utförts på ett fackmässigt sätt. Bara för att man är ansluten till en branschorganisation och ska utföra allt enligt regelverket blir det tyvärr inte alltid så. Mindre fel gör alla men när det blir bakfall och läckage är det inte bra. Tips på besiktningsmän, följ länken. Badrumsbesiktning

bff16204-36a1-4c7d-8a7a-85cf91439462

Stegen för dig när ni upptäcker vattenskadan

Försäkringsbolagen tar inte skador som uppkommer på grund av felmonteringar, slarv eller entreprenörer som inte följer riktlinjerna enligt våra hårt ställda krav i branschreglerna från BKR och Säker Vatteninstallation. 

Tyvärr, när man frågar besiktningsmän är svaret alltid detsamma – slarviga och okunniga företag.

Exempel på försäkringsbolag som vi har arbeta med: If, Trygg Hansa, Länsförsäkringar och Folksam. Klicka in och se vad ert försäkringsbolag tycker och vilka krav ställer de på en badrumsrenovering.


Stegen för dig som försäkringstagare är följande när ni upptäcker vattenskadan:

  • Kontakta oss, då kommer vi ut och tittar på plats och där efter tar vi fram en kostnadskalkyl för försäkringsbolaget och vill ni göra förbättringar på det nya badrummet skapar vi en offert för den delen som inte försäkringsbolaget bekostar. Då har vi grunden till försäkringsbolaget. 
  • Sedan anmäler ni skadan till bolaget som i vissa fall själva vill komma ut och titta. När det är gjort har ni kostnadskalkylen från oss som skickas till dem. 
  • När klartecken från försäkringen kommer drar vi i gång med rivningen för att frilägga inför uttorkningen av konstruktionen.
  • Bostadsrättsföreningar brukar oftast ta rivningen uttorkningen och ibland fram till färdig gips. Men det variera. Så ta reda på vad som gäller med din förening. Då vet vi hur vi ska skapa offerten. Det kan bli en offert till föreningen och en till er.
beto
Kontakta oss

Välkommen att kontakta Badrumsrenoverarna - vi renoverar tryggt!

Kontakta oss på 08 - 551 545 85

Kontakta Jerry direkt:
08 - 551 545 81

Kontakta oss

Det låter bra, men vad kommer det kosta?

Fyll i vårt formulär för offertförfrågan. Vi kommer till Dig, givetvis är det ett kostnadsfritt besök.

Beställ offert

För en trygg Badrumsrenovering

Kontakta oss för Ditt badrum på telefon 08-551 545 85

Kontakta oss

Trygghet för Dig är bra affärer för oss!

Vi är övertygade om att våra kunder uppskattar en seriös och pålitlig hantverkare som håller tiden.

Trygghetsgaranti