Våra Referenser

Vattenskador badrum

Vattenskador i badrum

Badrumsrenoverarna utför försäkringsjobb vid vattenskador hos privatpersoner och i bostadsrättsföreningar som har uppkommit i badrum, tvättstugor och på toaletter.

Som vattenskadespecialister vet vi hur ni vill ha det under renoveringen av vattenskadan. Vi säkerställer att övriga rum inte berörs av skadan. Golv och väggar skyddas, dammspridning minimeras med luftrenare och arbetsledningen kontrollerar förloppet regelbundet. 


Nytt_badrum_med_exklusiva_tillval_Stockholm

Proffs på badrumsrenoveringar

Vi har ett brett kunnande om problematiken runt vattenskador och den fuktmätning som måste utföras för att säkerställa när återuppbyggnaden kan påbörjas. Fukten får inte på några villkor byggas in i konstruktionen. Då är det bättre att vänta några veckor för att vara helt säker. Kontrollen utförs med en fuktmätare och värdena med mätpunkterna dokumenteras. Hantverkarna har ett eget kontrollsystem och fotograferar de olika momenten från rivning till färdigt badrum.


Som proffs på badrumsrenoveringar är inte steget till ett vattenskadat badrum långt, skillnaden är torktiden som oftast är ett störande momentet. Uppkommer vattenskadan i ett träbjälklag brukar torktiden vara kortare en i ett betongbjälklag som då måste ges chansen att få torka ur under en längre tid. Träbjälklagen har oftast ett spångolv som går att byta ut snabbare och torktiden blir kortare om fukten inte har trängt ner i underliggande konstruktioner. Det är i många fall där det går att byta konstruktionsdelar för att få en snabbare process, det är inget som vem som helst klarar av. Du behöver då en gedigen kunskap om konstruktioner och dess uppbyggnader. Fel kunskap och du förvärrar hela byggnationen. 

bad1

Vad kan påverka att det blir en vattenskada i ett badrum?

  • En dåligt monterad golvbrunn där montören inte följt montageanvisningen har visat sig vara den stora faktorn vid skadorna.Tidigare monterades inte montageplattan fast den fanns som ett krav från tillverkaren.
  • Golvbrunnen skruvades direkt i trä eller spångolvet efter håltagningen. Vi har till och med hittat brunnar som skummats fast!
  • Monteringsfel av tätskiktet är också en stor faktor. 
  • Slarv och okunskap vill vi påstå är det vanligaste förekommandet när tätskikten monteras. Det blandas olika fabrikat och monteringsanvisningen efterföljs inte. Det leder i sin tur till att vattnet tränger in i konstruktionen. En sådan skada tar oftast flera år att märka. Kaklet och klinkern pressas ut från tätskiktet när träet sväller och följden blir att alla plattor släpper från underlaget, det blir ett bom ljud när man knackar på dem.

Som kund har man ett stort ansvar över badrummets renovering och att det utförts på ett fackmässigt sätt. Bara för att man är ansluten till en branschorganisation och ska utföra allt enligt regelverket blir det tyvärr inte alltid så. Mindre fel gör alla men när det blir bakfall och läckage är det inte bra. 

bff16204-36a1-4c7d-8a7a-85cf91439462

Stegen för dig när ni upptäcker vattenskadan

Försäkringsbolagen tar inte skador som uppkommer på grund av felmonteringar, slarv eller entreprenörer som inte följer riktlinjerna enligt våra hårt ställda krav i branschreglerna från BKR och Säker Vatteninstallation. Tyvärr, när man frågar besiktningsmän är svaret alltid detsamma – slarviga och okunniga företag.

Exempel på försäkringsbolag som vi har arbeta med: IF, Trygg Hansa, Länsförsäkringar och Folksam.


Stegen för dig som försäkringstagare är följande när ni upptäcker vattenskadan:

  • Kontakta oss, då kommer vi ut och tittar på plats och där efter tar vi fram en kostnadskalkyl för försäkringsbolaget och vill ni göra förbättringar på det nya badrummet skapar vi en offert för den delen som inte försäkringsbolaget bekostar. Då har vi grunden till försäkringsbolaget. 
  • Sedan anmäler ni skadan till bolaget som i vissa fall själva vill komma ut och titta. När det är gjort har ni kostnadskalkylen från oss som skickas till dem. 
  • När klartecken från försäkringen kommer drar vi i gång med rivningen för att frilägga inför uttorkningen av konstruktionen.
  • Bostadsrättsföreningar brukar oftast ta rivningen uttorkningen och ibland fram till färdig gips. Men det variera. Så ta reda på vad som gäller med din förening. Då vet vi hur vi ska skapa offerten. Det kan bli en offert till föreningen och en till er.
beto
Kontakta oss

Välkommen att kontakta Badrumsrenoverarna - vi renoverar tryggt!

Kontakta oss på 08 - 551 545 85

Kontakta Jerry direkt:
08 - 551 545 81

Kontakta oss

Det låter bra, men vad kommer det kosta?

Fyll i vårt formulär för offertförfrågan. Vi kommer till Dig, givetvis är det ett kostnadsfritt besök.

Beställ offert

För en trygg Badrumsrenovering

Kontakta oss för Ditt badrum på telefon 08-551 545 85

Kontakta oss

Trygghet för Dig är bra affärer för oss!

Vi är övertygade om att våra kunder uppskattar en seriös och pålitlig hantverkare som håller tiden.

Trygghetsgaranti