Betong i badrum

Betong i badrum


I de allra flesta fall används betong i badrummet som ett underlag. Det blir dock allt vanligare att betong även används som ytskikt, både för vägg och för golv. Betongen har ett speciellt utseende som kan beskrivas som stilrent, rått och avskalat. Det beror till stor del på att ytan blir nästan helt skarvlös. Om du är intresserad av att renovera ett badrum med betong, hör av dig till oss så kan vi gärna berätta mer.


Värt att känna till


Det finns certifieringar för ytskiktet i badrummet. Däremot är det viktigt att tätskiktet är godkänt. Betong passar med andra ord lika bra som kakel och klinker. Materialet ska inte ”täckas över” utan bör vara diffusionsöppen. Detta gör att betongen kan andas. Om det finns ett ytskikt, exempelvis i form av lack, kan fukten krypa under skiktet och orsaka sprickskador. Däremot bör betongen efterbehandlas. Detta gör att porerna i betongens ytskikt kan förstärkas och skyddas. Efterbehandlad betong påverkas inte av vattenflödet på samma sätt som obehandlad betong.


Betong på kakel och klinker


Det är möjligt att lägga betong direkt på befintligt kakel och klinker, under förutsättningen att det underliggande tätskiktet fortfarande håller tätt. Oavsett om du vill ha betong i badrum eller om du vill använda kakel och klinker bör en våtrumscertifierad hantverkare utföra arbetet.


Låt en fackman utföra arbetet


Det är alltid viktigt att en badrumsrenovering utförs på rätt sätt. Genom att överlåta arbetet till en hantverkare med våtrumscertifiering kan du säkerställa att renoveringen blir som den ska. När arbetet är färdigt får du ett våtrumsintyg som du sedan kan visa upp för eventuella spekulanter. Ta kontakt med oss om du är intresserad av en badrumsrenovering. Vi kan hjälpa dig skapa ditt badrum i betong.

Det låter bra, men vad kommer det kosta?

Fyll i vårt formulär för offertförfrågan. Vi kommer till Dig, givetvis är det ett kostnadsfritt besök.

Till vår offertförfrågan

För en trygg Badrumsrenovering

Kontakta oss för Ditt badrum
på telefon 08-551 545 85
 

Kontakta oss

Trygghet för Dig är bra affärer för oss!

Vi är övertygade om att våra kunder uppskattar en seriös och pålitlig  hantverkare som håller tiden.

Trygghetsgaranti