Våra Referenser

Badrumsbesiktning

Behöver du besikta ditt badrum under och efter en renoveringen. Ja, om ni frågar oss. Besiktning med en auktoriserad besiktningsman är ett måste i vår bransch.

platt1

Med 30 år av badrumsrenoveringar, då vet vi att det är ett måste med besiktningar. 

Under åren har vi provat ett flertal rörfirmer som är auktoriserade för Säker Vatteninstallation. En av åtta har lyckats göra en renovering utan anmärkningar. Vi har även använt UE för tätskiktet, det slutade vi med, det var ingen som gjorde rätt. Det är mycket skrämmande, därför besiktar vi alla badrum under och efter renoveringen. 


Vi utför flerstegsbesiktning - det är ett krav hos oss.


När det kommer till en badrumsrenovering finns det många olika branschregler som ska följas. Badrumsrenoveringen skiljer sig avsevärt från andra typer av renoveringar eftersom det är ett våtrum. För att rummet ska vara säkrat för vatten är det många regler som behöver följas. När ni anlitar oss på Badrumsrenoverarna kan ni känna er trygg med att vi följer alla branschspecifika regler samt att våra hantverkare är utbildade och godkända att arbeta i våtrum. Vi är experter på branschregler och utför allt fackmässigt.

Länkar till branschregler för badrumsrenoveringar:


Men vad gör egentligen en besiktningsman?

Först och främst ska en besiktningsman vara opartisk. Bedömningen ska utgå från gällande branschregler och han ska ha kompetens som krävs för att göra en rätt bedömning enligt detta. Samsyn på regelverket är en annan viktig del i bedömningen.

Dessa punkter kan vara bra att kolla upp om besiktningsmannen kan, innan man anlitar vederbörande:

  • Att personen i fråga har byggteknisk kompetens
  • Att besiktningsmannen har behörighet enligt GBR Golvbranschen eller SBR Byggingenjörerna
  • Själva besiktningen/bedömningen ska ske enligt gällande branschregler, exempelvis BKR:s regler för tätskikt i våtrum
  • Det är bra att kolla med branschorganisationerna vem de rekommenderar

Vår branschorganisation (BKR) har ett flertal besiktningsföretag, följ länken https://www.bkr.se/hitta-foretag där finner ni ett flertal besiktningsmän.Vi ställer som krav att de bedömer enligt listan nedan. Den kan vara bra för er att följa.

  • Att fallet mot golvbrunnen följer de intervaller som bör enligt BKR, men får absolut inte överskrida Boverkets byggregler
  • Att kakelsättningen är enligt riktlinjer för färdigt utförande (https://www.bkr.se/regler-material/riktlinjer/riktlinjer-for-fardigt-utforande
  • Att blind tröskeln är monterad innan tätskiktet
  • Att tätskiktet är monterat efter leverantörens anvisningar
  • Att vattnen och rörledningar är draget enligt Säker Vatteninstallation 2021:1
  • Samt att det utförs egenkontroller från en behörig elektriker


De nya reglerna för badrumsbesiktning trädde i kraft 2015 av oss internt  och innebär att det ska utföras en slutbesiktning av våtrummet. En investering för oss och en trygghet för er.

Vanligtvis när ni vänder er till ett företag för att få en badrumsrenovering behöver ni själv beställa en fristående besiktning av badrummet, det är inget som ingår. Men när ni anlitar oss på Badrumsrenoverarna ingår alltid två kvalitetskontroller av tätskikt och fall mot golvbrunn samt slutbesiktning. 

Det är dels en bra investering för oss som företag eftersom vi kan känna oss trygga med att ha gjort ett korrekt arbete som blivit godkänt. Men det är såklart även en enorm trygghet för er som kund, att få veta att allt är korrekt utfört och håller högsta kvalité.

Att få en besiktning innebär att ni som kund kan vara säker på att ni verkligen fått det ni ska betalat för. För den andra parten, själva renoverarna, är det också en trygghet då de äger sin rätt till ersättningen. 

När besiktningen godkänts börjar garantitiden att gälla.


Av oss får ni tio års ansvarstid enligt Konsumenttjänstlagen. För entreprenör innebär det ett funktions ansvar på utfört arbete i badrummet och övriga arbeten.

Här kan ni läsa mer om varför det är så viktigt med en badrumsbesiktning.

Vi länkar vidare till tre oberoende besiktningsföretag som beskriver varför det är en viktig del i badrumsrenoveringen. Spar tid, energi och pengar med att besikta innan badrummet är färdigställt, då har entreprenören en möjlighet att fixa felen innan slutbesiktningen och ni kommer att få ett slutresultat som håller över tid utan några överraskningar.

Fråga Ert försäkringsbolag om kravet för ett fackmässigt utfört badrum. Vi på Badrumsrenoverarna har tagit det första steget i vår bransch, att införa besiktningar på våra badrum, vi ser det som en självklarhet att renovera tryggt.


Allt för Er trygghet.


Det låter bra, men vad kommer det kosta?

Fyll i vårt formulär för offertförfrågan. Vi kommer till Dig, givetvis är det ett kostnadsfritt besök.

Beställ offert

För en trygg Badrumsrenovering

Kontakta oss för Ditt badrum på telefon 08-551 545 85

Kontakta oss

Trygghet för Dig är bra affärer för oss!

Vi är övertygade om att våra kunder uppskattar en seriös och pålitlig hantverkare som håller tiden.

Trygghetsgaranti