Våra Referenser

Badrumsbesiktning

När du renoverar ditt badrum med Badrumsrenoverarna är du i trygga händer. Som en extra trygghet för dig besiktigas alla våra badrumsrenoveringar av en auktoriserad besiktningsman.

platt1

När det kommer till en badrumsrenovering finns det många olika branschregler som ska följas. Badrumsrenoveringen skiljer sig avsevärt från andra typer av renoveringar eftersom det är ett våtrum. För att rummet ska vara säkrat för vatten är det många regler som behöver följas. När du anlitar oss på Badrumsrenoverarna kan du känna dig trygg med att vi följer alla branschspecifika regler samt att våra hantverkare är utbildade och godkända att arbeta i våtrum.


Men vad gör egentligen en besiktningsman?

Först och främst ska en besiktningsman vara opartisk. När du jobbar med oss kan vi hjälpa dig komma i kontakt med en opartisk besiktningsman. Besiktningsmannen har kompetens som krävs för att göra en rätt bedömning om våtrummet. Bland annat ska våtrummet vara byggt på ett korrekt sätt utifrån de branschregler som finns för tätskikt, ytskikt samt VVS.


Dessa punkter kan vara bra att kolla upp om besiktningsmannen kan innan man anlitar vederbörande:

  • Att personen i fråga har byggteknisk kompetens
  • Att besiktningsmannen har behörighet enligt GBR Golvbranschen eller SBR Byggingenjörerna
  • Besiktningsmannen ska vara opartisk
  • Själva besiktningen/bedömningen ska ske gällande branschregler, exempelvis BKR:s regler för tätskikt i våtrum


En badrumsrenovering kan vara kostsam och det är såklart viktigt att allt blir rätt från början. När du anlitar våra hantverkare kan du känna dig helt trygg med att jobbet utförs på ett korrekt sätt. Vi genomför stegvisa egenkontroller samt ger våra kunder en trygghetsgaranti.

Vi låter dessutom alltid en opartisk besiktningsman besikta våra badrum, detta är en trygghet både för dig som kund och för oss som företag. Som privatperson kan det vara svårt att hålla koll på vilka moment man bör kolla extra noga på, så här är några punkter:

  • Att fallet mot golvbrunnen är korrekt
  • Att kakelsättning gjorts på ett korrekt sätt
  • Att tröskelhöjden är rätt
  • Att alla kranar och blandare fungerar felfritt
  • Att vattnen och rörledningar är draget enligt branschreglerna
  • Samt att det utförs egenkontroller från en behörig elektriker


De nya reglerna för badrumsbesiktning trädde i kraft 2017 och innebär att det ska utföras en slutbesiktning av våtrummet - En investering för oss och en trygghet för dig.

Vanligtvis när du vänder dig till ett företag för att få en badrumsrenovering behöver du själv beställa en fristående badrumsbesiktning, det är inget som ingår. Men när du anlitar oss på Badrumsrenoverarna ingår alltid en badrumsbesiktning. Det är dels en bra investering för oss som

företag eftersom vi kan känna oss trygga med att ha gjort ett korrekt arbete som blivit godkänt. Men det är såklart även en enorm trygghet för dig som kund, att få veta att allt är korrekt utfört och håller högsta kvalitet.

Att få en besiktning innebär att du som kund kan vara säker på att du verkligen fått det du betalat för. För den andra parten, själva renoverarna, är det också en trygghet då de äger sin rätt till ersättning. När besiktningen godkänts börjar garantitiden att gälla.

Hos oss får du alltid två års garanti samt tio års ansvarstid.

Här kan ni läsa mer om varför det är så viktigt med en badrumsbesiktning.

Fråga Ert försäkringsbolag om kravet för ett fackmässigt utfört badrum. Vi på Badrumsrenoverarna har tagit det första steget i vår bransch, att införa besiktningar på våra badrum, vi ser det som en självklarhet att renovera tryggt.

Allt för Er trygghet.


Det låter bra, men vad kommer det kosta?

Fyll i vårt formulär för offertförfrågan. Vi kommer till Dig, givetvis är det ett kostnadsfritt besök.

Beställ offert

För en trygg Badrumsrenovering

Kontakta oss för Ditt badrum på telefon 08-551 545 85

Kontakta oss

Trygghet för Dig är bra affärer för oss!

Vi är övertygade om att våra kunder uppskattar en seriös och pålitlig hantverkare som håller tiden.

Trygghetsgaranti