Retro, vintage & gammal stil

Retro, vintage och gammal stil

När det kommer till inredning pratas det ofta om retro. Men vad är egentligen retro? Man kan säga att retro är att hämta inspiration och idéer från det föregångna, äldre stilar. Ofta tänker man på årtionden som 50-talet med sin Elvis Presley och rock’n’roll. Men även andra årtionden som 20-, 30- och 40-tal har sin stora retrocharm. Även 70-talet med sitt disco inspirerar många, men kanske inte i lika stor utsträckning gällande inredningsstilar som exempelvis 50-tal.


För dig som går i tankarna om att renovera och förändra badrummet kanske idén om ett retro- eller vintagebadrum poppat upp? Det finns många stilar att låta sig inspireras av, exempelvis det tidstypiska schackrutiga golvet från 20-talet, eller de stilrena formerna och naturmaterialen från 50-talet.


Oavsett vilken stil du gillar kan vi på Badrumsrenoverarna hjälpa dig. Vi kommer gärna med idéer och förslag för vad som kan passa ditt badrums förutsättningar. Samtidigt tar vi såklart in din budget i planen för vad som är möjligt.


Det går givetvis även utmärkt att kombinera en gammal stil med moderna inslag. Du kan till exempel välja en bas i stilrent vitt kakel för att sedan skapa karaktär genom att inreda med 50-talsinspirerade badrumsmöbler. Mixen kan bli väldigt originell och snygg. Beroende på vilken stil du dras mot finns det många årtionden att inspireras av. 20- och 30-talet lockar ofta människor som gillar detaljer, dovt och mörkt kakel och mässingsinslag. Medan 40- och 50-talet istället inspirerar med sina pastellfärger och väggar i mintblått. Det finns heller ingenting som säger att du inte kan hämta inslag från såväl 20-tal som 60-tal. Ditt badrum – dina regler!


Vad kan det då kosta att renovera badrummet för att återskapa en gammal stil? Priserna varierar såklart stort beroende på storlek, materialval och speciallösningar. Men kontakta oss gärna så kan vi gå igenom dina önskemål och din budget och se vad du kan få för pengarna.

Det låter bra, men vad kommer det kosta?

Fyll i vårt formulär för offertförfrågan. Vi kommer till Dig, givetvis är det ett kostnadsfritt besök.

Till vår offertförfrågan

För en trygg Badrumsrenovering

Kontakta oss för Ditt badrum
på telefon 08-551 545 85
 

Kontakta oss

Trygghet för Dig är bra affärer för oss!

Vi är övertygade om att våra kunder uppskattar en seriös och pålitlig  hantverkare som håller tiden.

Trygghetsgaranti