Våra Referenser

Inför badrumsrenovering

Vi på Badrumsrenoverarna har tagit fram några tips och råd till dig in för din badrumsrenovering. Ni kanske ska renovera badrummet själva eller konkurrensutsätta oss, då är det viktigt att veta "hur gör man".

platyt4

Det finns mycket att tänka på inför en badrumsrenovering. 


För att undvika fallgropar och vanliga misstag går vi igenom några av de viktigaste punkterna inför renoveringen som också kan vara en toalett, tvättstuga eller teknikrum, allt faller under våtrum för kakel och klinker.

Som regel vid en renovering rivs allt ner till stommen som får vara kvar. När rivningen är utförd startar resan till ett färdigt badrum. Det är nu det svåra börjar. 


Vad kan jag göra - vad får jag göra - ska jag göra allt själv - låter jag någon annan gör allt - kan jag göra vissa delar själv.

Lägg en fundering över vad som passar er bäst. Man bör ha i åtanken att regelverken inte är lätta att tyda, de är dessutom fyra stycken i badrummet. BKR/GVk - Säker vatteninstallation - Elsäkerheten - Måleribranschen. 

Det brukar vara ett krav när man säljer fastighet, att köparen vill se dokumentationen för att badrumsrenoveringen har gått rätt till. 

Här faller det om ni vill göra renoveringen själva, ni får inga dokument.


Pris och budget


När det gäller priser för en badrumsrenovering är skillnaden väldigt varierande om man läser inläggen på sökmotorerna. Det står priser från 18 000 kronor och uppåt till flera hundra tusen kronor. 

Hur ska jag som beställare förstå vad jag får för pengarna, jag har aldrig renoverat ett badrum. 

Nej, det kanske inte är lätt, men med lite hjälp från oss kommer ni en bit på vägen.


Vad vill ni att det ska ingå i renoveringsarbetet för badrummet?

- Täckning av golv, inplastning av möbler och dörrhål

- Rivning

- Återuppbyggnad med skivmaterial. Våtrumsgips och plywoodskivor 15mm

- Tätskikt

- Plattsättning av golv och vägg

- Målning av tak, lister och fönster

- Elarbeten

- Rörarbeten

- Kakel och klinker

- Inredning och porslin


Dessa uppstolpade kriterier är första steget till att först vad som bör ingå i en badrumsrenovering eller någon annan form av renovering i våtrum.

Ställer man frågan till en plattsättare; vad kostar en renovering? då kan svaret bli: det beror på vilka plattor ni ska använda - men mellan 20-50 tusen kronor före moms och då ingår fix och fog. 

Ställer man frågan till en röris, kan svaret bli mellan 25-55 tusen kronor, resor tillkommer och vi drar utanpåliggande rör.

Vad blir summan av dessa två exemplen, ni får kostnaden per yrkesgrupp, inte vad hela badrumsrenoveringen kommer att kosta. Nog om detta, vi går vidare.


Nästa del blir hur mycket pengar du vill och kan lägga på renoveringen. Det sätter nämligen ramarna för hur mycket du har råd med. En badrumsrenovering kan bli hur dyr som helst, men det går även med några enkla tips att dra ner priset en hel del. Genom att välja billigare material eller placera nya badrumsmöbler på samma plats kan du spara mycket pengar. Om du väljer att dra om rör för att exempelvis byta plats på handfat, dusch eller toalett blir kostnaderna högre.

Tyvärr är det nästan alltid i äldre badrum att de inte följer dagens branschregler och man måste dra om rör som oftast kommer upp ur golvet eller ligger för nära väggarna.


Just material är något som snabbt kan dra upp kostnaden. Ett exempel är natursten, ett otroligt lyxigt och vackert material men som även kostar därefter. Om din budget inte täcker ett badrum i natursten finns mängder av naturtrogna och vackra naturstens inspirerade kakel. Dessa är betydligt billigare och ser ändå väldigt äkta ut. Ett annat tips är att välja äkta marmor men då endast sätta det som en fondvägg med vanligt kakel på övriga väggar.


En annan kostnad som lätt skenar iväg är valet av badrumsinteriör, badrumsmöbler. Det finns mängder av vackra kommoder, handfat, toaletter och speglar i spännande design. Om du har en snävare budget att förhålla dig till kan det vara bra att bestämma vart du vill lägga pengarna. Kanske vill du verkligen ha just natursten i badrummet, då kanske du får överväga billigare och enklare möbler. Fördelen när du vänder dig till oss på Badrumsrenoverarna är att vi tillsammans kan gå igenom dina önskemål och därefter se vad din budget räcker till.


Totalrenovering eller mindre förändringar


Det är oftast svårt att göra mindre förändringar när det gäller kakel och klinker, då pratar vi om en totalrenovering där helheten görs om till ett nytt badrum. Man kan då passa på att flytta de fasta placeringarna till nya platser om man inte är nöjd med den layout som finns där idag. 

Om du tröttnat på ditt badrum men inte känner för att lägga pengar på en totalrenovering, då kan du byta kommod mm. Att tänka på om ni vill byta duschväggarna är att ni måste använda samma genomföringar, annars följs inte branschreglerna. Kontakta oss på Badrumsrenoverarna idag så kan vi återkomma med en snabb offert.


För att få ditt drömbadrum och för att känna dig trygg med att få de material som du väljer och få den utformning på rummet som du vill ha, är det alltid bra att välja ett företag som erbjuder en helhetslösning. När du vänder dig till oss kan vi tillsammans gå igenom planerna. Vi kollar på ditt befintliga badrum, lyssnar på dina önskemål och funderingar och ger ett förslag som hamnar inom ramarna för din budget. Vi är alltid noggranna med kvalitet och arbetar stegvis med både kvalitets- och egenkontroller för att säkerställa att allt ser bra ut. Våra hantverkare är utbildade och har alla dokument som visar att de får utföra renoveringar i våtrum.


Vill du ha badrummet färdigt snabbt?


Vi på Badrumsrenoverarna erbjuder ett speciellt koncept – vi kan ha ditt nya badrum klart på bara en vecka! Denna tjänst är något dyrare i och med att våra hantverkare behöver jobba längre pass och vi behöver även planera in alla de olika yrkesgrupperna innan vi drar igång. Men på endast sju dagar hinner vi renovera ditt badrum. I vanliga fall kan en badrumsrenovering ta mellan 4 och 5 veckor, något som vissa kan tycka är jobbigt då det inte går att använda rummet. Med vår snabbtjänst får du jobbet gjort snabbt!


Kontakta oss idag för att få en snabb offert och då en bättre uppfattning om vad ditt drömbadrum kommer att kosta. 

08-551 545 85

Att välja hantverkare

Du har beslutat dig för att renovera ditt badrum och står nu i begrepp att välja mellan de offerter du har fått in från olika entreprenörer. Vilken hantverkare skall du då välja?

Läs mer

Badrumsbesiktning

Behöver du besikta ditt badrum under och efter en renoveringen. Ja, om ni frågar oss. Besiktning med en auktoriserad besiktningsman är ett måste i vår bransch.

Läs mer

Regler

Vilka branschregler är viktiga för dig som kund att känna till? Vid en badrumsrenovering är det oerhört viktigt att man följer branschreglerna, det innebär att man utför ett fackmässigt arbete.

Läs mer

Trygghetsgaranti

Varje badrum vi utför omfattas av vår trygghetsgaranti, den får bara användas av oss och är tryggheten för dig som kund. Trygghetsgarantin ställer krav på att vi följer lagar, förordningar, branschregler och att vi har gällande försäkringar.

Läs mer

Stambyte & badrumsrenovering för BRF på 7 dagar

Bor du i en bostadsrättsförening? Då kan du få en stam- och badrumsrenovering på bara en vecka!

Läs mer

Det låter bra, men vad kommer det kosta?

Fyll i vårt formulär för offertförfrågan. Vi kommer till Dig, givetvis är det ett kostnadsfritt besök.

Beställ offert

För en trygg Badrumsrenovering

Kontakta oss för Ditt badrum på telefon 08-551 545 85

Kontakta oss

Trygghet för Dig är bra affärer för oss!

Vi är övertygade om att våra kunder uppskattar en seriös och pålitlig hantverkare som håller tiden.

Trygghetsgaranti