Handfat

Handfat till stora och små utrymmen


Ett snyggt handfat kan göra enorm skillnad. Det finns många typer av handfat att välja mellan, från runda eller fyrkantiga till smala och avlånga. Även materialen kan skilja sig åt, från det traditionella porslinet till koppar, glas och många andra spännande material. Även installationen kan påverka handfatets utseende. Den kan vara bland annat vara vägghängd, fristående eller monterad i kommoden.


Handfatets utseende har stor betydelse


Ett badrum är relativt låst när det kommer till dess funktion och användningsområde, något som i sin tur påverkar valet av möbler och inredningsdetaljer. Alla badrum behöver ett handfat. Det finns dock inget som bestämmer hur själva handfatet ska se ut, förutom Din egna stil och smak. I vissa fall kan förutsättningarna i rummet begränsa vad som är möjligt. Ett litet badrum kanske bara får plats med ett litet handfat. Det går dock att vara mycket kreativ när det kommer till både design och utseende.


Runda handfat


Den runda formen är ofta förknippad med mjukhet. Ett vanligt handfat är runt eller ovalformat och helt vitt. Det finns även ovanligare handfat där fatets djup har fått ett detaljerat mosaikmönster eller något annat annorlunda inslag. Detta är ett enkelt sätt att ge badrummet ett unikt drag och höja ”wow-faktorn”.

04475300001-1024x102445901-2


Fyrkantiga handfat


Den fyrkantiga formen har ett formspråk som ofta upplevs som maskulint. Det kan vara oerhört snyggt i ett badrum. Ett tips är att bygga in handfatet i bänkskivan. Det finns speciella handfat som kan tillverkas i samma material som bänkskivan, exempelvis betong.

Mimi.underlimmatduravit-vero-0454100024


Porslin, betong och andra material


Vissa delar av badrummet är så gott som alltid i porslin, exempelvis själva toaletten. När det kommer till handfatet går det dock att vara lite kreativ. Porslin är bra eftersom det är lätt att städa och kan ges olika ytor, exempelvis blankt eller matt. Det finns dock andra material som är bra att överväga.


Betong är ett hållbart och lite billigare material som med fördel kan användas för handfatet. Notera dock att betong är poröst och bör ges en mycket slät yta för att hindra smuts och avlagringar från att fastna. Om handfatet tillverkas på rätt sätt kan det bli mycket snyggt.

Glas är ett material som ger ett elegant intryck. Det kan vara genomskinligt, färgat, frostat eller ha någon annan form av ovanlig struktur. De flesta handfat är tillverkade av härdat glas men det är alltid bra att dubbelkolla.


Ett annat val att överväga är komposit. Det finns olika kompositsorter, vilket i princip innebär att det finns ett oändligt antal blandningar av material och bindemedel. Med komposit kan Du sömlöst sätta ihop handfatet med bänken eller skivan.


Det låter bra, men vad kommer det kosta?

Fyll i vårt formulär för offertförfrågan. Vi kommer till Dig, givetvis är det ett kostnadsfritt besök.

Till vår offertförfrågan

För en trygg Badrumsrenovering

Kontakta oss för Ditt badrum
på telefon 08-551 545 85
 

Kontakta oss

Trygghet för Dig är bra affärer för oss!

Vi är övertygade om att våra kunder uppskattar en seriös och pålitlig  hantverkare som håller tiden.

Trygghetsgaranti