Våra Referenser

Regler

Vilka branschregler är viktiga för dig som kund att känna till? Vid en badrumsrenovering är det oerhört viktigt att man följer branschreglerna, det innebär att man utför ett fackmässigt arbete.

371f9159-5054-4442-a1f4-737ee9b1f897

Vid en badrumsrenovering är det oerhört viktigt att man följer branschreglerna, det innebär att man utför ett fackmässigt arbete. Badrum är särskilt noggranna eftersom det finns både vatten och el i rummet. Om du inte följer branschreglerna kan det bli stora problem när du ska sälja din fastighet. Om du anlitar en renoveringsfirma är det alltså viktigt att du kollar upp företaget noggrant innan du bestämmer dig samt kolla referenser.

Att ha koll på alla regler och föreskrifter som finns är det inte det lättaste, men det finns tre regler du bör ha koll på när det är dags för badrumsrenoveringen, dessa är:


- BKR – Byggkeramikrådet

- Säker vatteninstallation

- Elsäkerhetsverket


Att dessa tre är viktiga att ha koll på när det kommer till badrum är inte särskilt konstigt. Byggkeramikrådet är en självklar auktoritet när det kommer till keramiska material, något man ofta använder i badrum. 

Säker vatteninstallation säger sig självt, det är ett regelverk som togs fram av VVS-branschen (Värme, Ventilation och Sanitet). 

Den sista, Elsäkerhetsverket, är minst lika viktig. Deras uppdrag är att säkerställa att elsäkerheten är optimal. Något som givetvis är viktigt i våtrum. 


Här kommer mer information om de tre reglerna.


BKR - Byggkeramikrådet


BKR har sammanställt specifika branschregler inom kategorin keramiska material, både i våta och torra utrymmen. Deras branschregler är menade att användas som riktlinjer. Byggkeramikrådets verksamhet har en väldigt viktig del, utbildning. Deras utbildning används av såväl besiktningsmän och fastighetsmäklare som av plattsättningsentreprenörer och försäkringsbolag. Om du själv anlitar en besiktningsman kan det alltså vara bra att kolla upp om personen har behörighet att arbeta efter BKR:s regler.


Har ni koll på denna regel som finns i TK-info gällande tätskikt och elgenomföringar? Det är en förtydligande av punkt 5.2.2. i BBV21:1. Om inte, låt oss förklara för er.Säker vatteninstallation


Säker vatteninstallation är ett regelverk som man tog fram för att minska risken för fel och skador, bland annat vattenskador, brännskador och förgiftning. Reglerna för säker vatteninstallation lanserades redan 2005. När du anlitar ett företag som ska utföra installationer eller arbete i ditt badrum är det jätteviktigt att företaget är utbildade i VVS. Genom att vara auktoriserade kan du känna dig trygg med att företaget kan utföra en säker vatteninstallation.Elsäkerhetsverket


Elsäkerhetsverkets uppdrag är att arbeta för att elsäkerheten och elektromagnetisk kompatibilitet ska vara optimal och säker. För att göra detta utförs tillsyn och marknadskontroller och Elsäkerhetsverket ger även allmänna råd. Det är även Elsäkerhetsverket som handlägger ansökningar från företag som vill bli auktoriserade elinstallatörer.Badrumsrenoverarna – ett behörigt företag


När du anlitar oss på Badrumsrenoverarna kan du känna dig helt trygg med att tätskiktet, elinstallation och vatteninstallation utförs på korrekt sätt samt att alla våra renoveringar och installationer slutbesiktigas av en oberoende besiktningsman. Vi är ett våtrumsbehörigt företag och våra elektriker är anslutna till Elsäkerhetverket likaså är våra rörmokare anslutna till Säker Vatteninstallation. För oss är det högsta prioritet att renovera med säkerhet och kvalitet i fokus. Just därför genomför vi stegvisa egenkontroller samt slutbesiktning. Vi ser det som en investering då vi alltid sätter våra kunder främst. Det blir även en stor säkerhet och en trygghet för dig.Om du är intresserad av en badrumsrenovering eller något annat rum som kräver behörighet kan du kontakta oss redan idag. Vi kan snabbt och enkelt ge dig en offert! 08-551 545 85


Det låter bra, men vad kommer det kosta?

Fyll i vårt formulär för offertförfrågan. Vi kommer till Dig, givetvis är det ett kostnadsfritt besök.

Beställ offert

För en trygg Badrumsrenovering

Kontakta oss för Ditt badrum på telefon 08-551 545 85

Kontakta oss

Trygghet för Dig är bra affärer för oss!

Vi är övertygade om att våra kunder uppskattar en seriös och pålitlig hantverkare som håller tiden.

Trygghetsgaranti