Badrumsbloggen

Ett nytt badrum? Låt tanken bli verklighet!

2012-11-06 | Badrum

Att förverkliga sina badrumsplaner kan kännas som en stor affär. Men listar Du allt Du vill göra får Du ganska snabbt en uppfattning om hur omfattande Din badrumsrenovering blir.

Glamour

Hur omfattande blir då ombyggnaden? Det beror ju till stor del på hur de praktiska förutsättningarna för Ditt badrum ser ut. Bor Du i villa och skall flytta badrummet så måste du kontrollera med kommunen huruvida bygglov erfodras. Att ändra en planlösning är inte alltid möjligt. Bor Du i lägenhet måste du kontakta Din värd eller förening för riktlinjer hur renoveringen får göras.

Planering av badrum
Börja med att fundera på hur Du vill att Ditt badrum skall se ut. Köp inredningstidningar och frossa! Klipp ut det du tycker är snyggt. Besök badrums- och kakelbutiker. Besök Dina vänner och se hur de har det. Skriv upp det Du gillar. Vet Du vilken stil Du vill ha är det lättare för butikspersonalen att ta fram en skiss.

Vad kostar det att renovera ett badrum?
Den största utgiften är oftast hantverksarbetet. Men är Du händig kan Du få ner kostnaden om Du kan göra delar av arbetet själv. Till exempel rivningsarbetet. Arbeten som vatten-, rör- och avloppsinstallationer skall dock alltid utföras av fackmän. Likaså arbetet med tätskikt. Tag in offerter men var noggrann när Du läser offerterna. Står allt med på offerten? Många företag kan verka dyra, men då skall man vara medveten om att det inte är alla företag som specificerar samtliga moment. Väljer man en billigare offert slutar det ofta med att man hamnar på ett högre slutpris än vad den dyrare offererade just på grund av att den billigare inte har med alla moment i offerten.

Design av badrum
Vilka färger vill Du ha i badrummet? Vad vill Du ha för känsla? Skall Du ha ett modernt, stilrent, futuristiskt, minimalt, lantligt, romantiskt eller klassiskt badrum? Välj med omsorg, Du skall leva med Ditt badrum länge. Vitt är tidlöst och brukar hålla i längden, och färger som grått, blått och grönt är klassiska färger.

Skriv alltid avtal med hantverkaren
Hur vet man då vilken hantverkare man skall välja? Ofta får man tips från vänner om bra hantverkare. Eller så surfar man på nätet. Har hantverkaren några referenser? Hur känns hemsidan? Hittar Du den information Du behöver? Kan Du få en kostadsfri offert? Oavsett hur Du väljer så skall Du vara uppmärksam på hur det första intrycket är. Är företaget kunnigt? Har de resurser för att utföra jobbet och kan hålla en tidplan? Se till att Du får information om hur hela badrumsrenoveringen skall gå till från byggstart till besiktning. Och skriv ett avtal med företaget innan byggstart så undviker Du eventuella missförstånd. I avtalet skall stå när arbetet påbörjas, när arbetet avslutas, vilka försäkringar och garantier som gäller och när betalning skall ske.
Gör alltid en kostnadskalkyl!

Lycka till med Din badrumsrenovering!

Av Catharina SandbergAtt välja kakel med stil

2012-04-23 | Badrum

pombalinoIdag finns det en mängd olika kakelleverantörer på marknaden. Och oändligt många olika kakelsorter att välja med. Det är ingen lätt uppgift man har framför sig när man väl står där i kakelbutiken. Det finns ju så mycket som är snyggt. Det gäller att välja kakel med stil.

Den första frågan Du skall ställa sig är kanske vilken stil Du vill ha på ditt badrum? Vill Du ha ett tidlöst badrum med moderna linjer? Eller ett Romantiskt, trendigt badrum? Kanske ett vitt lantligt badrum med det där lilla extra? Eller ett badrum med en stenkänsla? Ja, valen är som sagt många. Kanske Du kan kombinera ihop olika stilar och helt sätta Din egen prägel på badrummet. Plocka russinet ur kakan liksom.  chiado

Ja och kakel finns det som ovet skrivet gott om.  Vad sägs om glaserade väggplattor i kombination med vackra effektplattor? Det ger såväl variation som designkänsla i badrummet på ett relativt enkelt sätt.

Eller så kaklar Du badrummet med konkava eller konvexa plattor som ger en sparsmakad och rätt minimalistisk prägel?

Färgglada badrum i knalliga färger med vacker mosaik är också ett alternativ. Här kan man matcha med mosaik som har blomsterdekor och lägga in ett matchande färgavstämt golv.
Glasmosaik1När jag ändå är inne på just mosaik - det finns så otroligt många vackra mosaikplattor att välja medllan. Rostfri metallmosaik till exempel. Eller vad sägs om porslinsmosaik, knappmosaik, glasmosaik i pärlemoskimmer, kristallmosaik och oblongmosaik?

Alla i vackra färger och för olika smaker.

Är Du inte alls intresserad av det färgglada kaklet så kan Du välja vägg och golvplattor inspirerade av den trendiga trälooken.

Kanske den gedigna stenkänslan i kombination med dekorplattor med tunnelbanenamn för att verkligen få den här "betongiga undergroundkänslan"? Stick ut och var lite fräck! Ibland är det väldigt roligt att gå ifrån det traditionella och skapa sig en helt egen stil. Mixa och matcha på ett futuristiskt sätt med stänk av det klassiska.

Har Du svårt att bestämma Dig och behöver lite hjälp på traven? Vi på Badrumsrenoverarna hjälper Dig gärna med detta. Du är varmt välkommen att kontakta oss för mer information om hur vi arbetar med inredning och val av kakel.  Det låter bra, men vad kommer det kosta?

Fyll i vårt formulär för offertförfrågan. Vi kommer till Dig, givetvis är det ett kostnadsfritt besök.

Till vår offertförfrågan

För en trygg Badrumsrenovering

Kontakta oss för Ditt badrum
på telefon 08-551 545 85
 

Kontakta oss

Trygghet för Dig är bra affärer för oss!

Vi är övertygade om att våra kunder uppskattar en seriös och pålitlig  hantverkare som håller tiden.

Trygghetsgaranti